Over Nuuck

Nuuck verwijst naar de hoofdstad van Groenland: Nuuk. Het is een prachtig land dat voor een groot deel is bedekt met een laag ijs. Onder die laag ijs bevindt zich de wonderschone natuur van dit land. Nuuk is de grootste stad van dit land en heeft slechts 16.000 inwoners. Leuk detail: in Nuuk bevinden zich de enige vier stoplichten van Groenland. Voor Groenland moet je de tijd nemen, want er is van alles te zien. Dat geldt ook voor de collectie van Nuuck.

Het verhaal achter Nuuck
De ontwerpers laten zich inspireren door de indrukwekkende natuur en nemen dit als basis voor het maken van producten. Ons merk wordt gedragen door een team echte liefhebbers. We maken producten met veel plezier en dat is te zien aan elk product waar de passie vanaf spat. De producten hebben een luxe uitstraling. Ze kennen vaak een knipoog naar een roemrucht designverleden. De trends in kleuren en materialen nemen we mee en verwerken we in de meubels en lampen zonder het tijdloze karakter uit het oog te verliezen.

Oog voor het milieu
Bij Nuuck hebben we het milieu hoog in het vaandel staan. We denken lang na over een product om het comfort ten goede te komen en een steentje bij te dragen aan het milieu. Hoe doen we dat? We gebruiken vooral duurzame en herbruikbare materialen waardoor we de aarde zo min mogelijk belasten en de producten een leven lang meegaan.